Сім'я Балоги претендує на палац у Чинадієво?

10 березня 2009, джерело: ЛІГАБізнесІнформ

Мисливський палац графа Шенборна

Мисливський палац графа Шенборна - під загрозою.

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога і його брат, перший заступник губернатора Закарпатської області Іван Балога розраховують розмістити в замку власні маєтки. Про це повідомляє "Народна самооборона".

"Всі закарпатці знають про те, що за даним проектом стоїть глава Секретаріату Президента України В. Балога і його брат - перший заступник голови Закарпатської ОДА І. Балога", - зокрема, відзначили в прес-службі "Народної самооборони".

За інформацією партійців, підготовка до приватизації (або здачі в оренду) замку проходить за давно відпрацьованою схемою. "23 травня 2008 року Закарпатська обласна рада ухвалила рішення про передачу замку в комунальну власність Чинадієвський сільській раді Мукачівського району. І це незважаючи на те, що бюджет Чинадіївської сільської ради на 2009 рік становить 120 тис.грн., З яких 80% субвенцій з державного бюджету. Як може сільська рада утримувати даний замок, якщо коштів не вистачає навіть на виплату заробітної плати працівникам? Зроблено все, щоб потім, через відсутність фінансування, сільська рада відмовилася від утримання замку і виставив його для приватизації або передачу в оренду ", - стверджують "самооборонці".

"Дані кроки закарпатської влади, яка вже давно знаходиться під контролем клану Балог, виходить не тільки за межі правового поля, але й здорового глузду", - відзначили в "Народній самообороні". Партійці сподіваються, що в ситуацію втрутиться Президент.

Санаторій "Карпати" є власністю Федерації профспілок України.

Мукачевський замок Паланок

Нагадаємо, ще одне питання, яке "Народна самооборона" тримає на контролі - оренда замку "Паланок" в Мукачевому.

Наприкінці січня засновники ТОВ "Високий замок", які взяли на 46 років в оренду приміщення Мукачівського замку Паланок, відмовилися від орендного договору. Таку заяву на адресу міської ради та мера міста вони опублікували в газеті "Старий Замок-Паланок".

Засновниками ТОВ "Високий замок" є Оксана Балога (дружина глави Секретаріату Президента Віктора Балоги - ред.), Марина Петьовка (дружина Василя Петьовки, двоюрідного брата В. Балоги - ред.), Мирослава Токар (дружина голови Мукачівської РДА).